кадър Bulgaria ON AIRХората предпочитат нашето Черноморие това лято, но жалбите

...
кадър Bulgaria ON AIRХората предпочитат нашето Черноморие това лято, но жалбите
Коментари Харесай

Маргаритов: Хората предпочитат нашето Черноморие това лято, но жалбите са много

кадър Bulgaria ON AIR

Хората избират нашето Черноморие това лято, само че жалбите са доста. Това коментира председателят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

През летния сезон Комисията за отбрана на потребителите прави дейна активност. Характерни за този интервал на годината са сигналите от почиващи по родното Черноморие.  

Повече българи избират да почиват в българските летни курорти тази година. 

Над 100 тъжби са постъпили от началото на дейния летен сезон от туристи по Черономорието, още толкоз са жалбите на туристи от страната. Част от тях са свързани с отхвърли за връщане на пари за отмора поради пандемията. Жалбите са свързани главно с разминаване в качеството на офертите, има недоволства от хигиеничните условия, както и такива за ценообразуването - хората са очаквали по-евтини плажни такъми, разяснява той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Получавани са сигнали и за разминаване на цените в менюто и в сметката, както и за промоции в нощни заведения, които са подвеждащи.

КЗП ревизира и това дали обектът подхожда на категорията, която е получил от Министерството на туризма. Понякога се употребява моделът " скришен клиент ".

Средно към 1000 лева е глобата, която КЗП постанова.

" Има по-малко нарушавания, което се дължи на по-малкия брой туристи в страната. Ще има инспекции и в нощните заведения, ще се взимат проби от алкохола, който се предлага. При осъществявани инспекции последните две години, сме имали случаи на разводнен, а не на подправен алкохол ", посочи Маргаритов.

Сигнали и тъжби туристите могат да подават през уеб страницата на КЗП по електронен път, без електронен автограф. Хубаво е към него да бъдат приложени и фотоси. Сигнали могат да се подават и на телефон 0700 11122.

" Тези, които към момента не са закупили своята отмора, е добре да ревизират посредством пряк контакт дали всичко, което има в определената оферта, е действително. Имахме сигнал, че хотел предлага басейн, който на място се оказало, че не работи ", съобщи Маргаритов. 

Той посъветва хората да наблюдават дали цените в менюто подхождат на тези в сметката. Както и да се потърси първо отговорност на място от търговеца, по отношение на който има искания. 

Димитър Маргаритов посочи, че във връзка с брой тъжби към КЗП се връщаме към равнищата от 2019 година. Но доста по-голям е делът на жалбите, свързани с онлайн извършването на покупки, с към 30%. 

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР